07. september 2024
Facebook
utorok, 21 november 2017 11:00

Poľsko má okamžite zastaviť výrub v Bielovežskom pralese, Súdny dvor EÚ mu pohrozil pokutou

Written by 
Rate this item
(0 votes)

LUXEMBURG 21. novembra (WebNoviny.sk) - Súdny dvor Európskej únie v pondelok nariadil Poľsku, aby okamžite zastavilo ťažbu dreva v chránenom Bielovežskom pralese. V opačnom prípade mu pohrozil pokutou 100-tisíc eur za deň. Sudca pripustil iba výnimky, ktoré by súviseli so zaistením bezpečnosti verejnosti. Rozhodnutie súd zverejnil vo večerných hodinách v Luxemburgu. Potvrdil ním predchádzajúce nariadenie Európskej komisie. Odporúčame:
Aktualizované: Zoskupenie VLK zablokovalo ťažbu dreva na Čergove, padli aj trestné oznámenia Poľská vláda povolila výrub v Bielovežskom pralese v roku 2016, pričom tento krok zdôvodnila bojom proti lykožrútom. Európska komisia v tom však vidí porušenie smerníc o chránených územiach a zažalovala Poľsko, pretože nereagovalo na jej výzvu. Ekológovia aj Európska únia tvrdia, že výrub je príliš veľký a ohrozuje existenciu pralesa. Bielovežský prales je najstarším a najväčším pralesom v Európe. Od roku 1979 je súčasťou svetového dedičstva UNESCO.

Viac k témam: Bielovežský prales, ECJ Európsky súdny dvor, Poľsko, ťažba dreva
Zdroj: Webnoviny.sk - Poľsko má okamžite zastaviť výrub v Bielovežskom pralese, Súdny dvor EÚ mu pohrozil pokutou © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 205 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner